Zakaj treebug?

zato, ker ta kombinacija besed pove moje bistvo - skrb za okolje in ustvarjanje, kjer je moj najboljši prijatelj cuttlebug. okolje je delo, ustvarjanje je strast, oboje pa je način življenja.

torek, 18. maj 2021

twofer s torto

meni ljubi twofer, če se le da, se mu pridružim. tokrat s torto, enkrat je poročna, drugič pa rojstnodnevna, šablona pa je od marianne desing.



 

za twofer izziv pa še en sila enostaven recept za jaffo torto brez pečenja, ki je pravi hit pri naših otrocih in jo delajo že sami, recept pa je bil povzet po kulinariki že pred leti, sem včasih veliko brskala po njej.

Na dno okroglega pekača za torte zložimo otroške piškote (npr. Plazma) in jih malo navlažimo z mlekom. Nato skuhamo vanilijev puding in ga prelijemo po piškotih, nanj zložimo eno plast piškotov Jaffa in nato plast otroških piškotov, ki jih spet malo navlažimo z mlekom. Nato vse prelijemo s kuhanim čokoladnim pudingom in počakamo, da se malo ohladi. Na vrh lahko dodamo stepeno sladko smetano, posujemo s čokoladnimi mrvicami, nastrgano pomarančno lupino …


poročna je CAS in v nevtralnih barvah.

navdih


sodelujem pri:


druga torta pa je rojstnodnevna, narejena na knjižnem listu. sem obrnila celo hišo, ampak nobenega starega romantičnega lahkotnega romana, torej za podlago nekaj znanja o bivši domovini, malce prekritega s stencil šablono stamplorations. 


sodelujem pri:


imejte se lepo! 

18 komentarjev:

  1. Two delicious looking cake cards and one delicious-sounding recipe! YAY!! Thanks so much, Tina! Your cards are festive and delightful and a pudding and biscuit cake sounds divine! Thank you so much for playing in TCC #38! Hugs, Darnell

    OdgovoriIzbriši
  2. Two beautiful cards Tina with yummy looking cakes on both!! And your biscuit cake sounds really delicious too...but then anything with chocolate on it is good, right?!! Thanks so much for sharing your lovely cards and recipe with us at The Twofer Challenge!! :0)

    OdgovoriIzbriši
  3. What an adorable card. I love the stenciling over the book sheet, very clever. Your design is delightful, I love everything about it. Great take on the challenge, thanks so much for playing along with us over at the Mod Squad. Hope to see you back soon!! Oh, and thanks for the recipe too, it sounds delicious.
    Judy~ MSC DT

    OdgovoriIzbriši
  4. Krasne torte si spekla. Hvala, ker s poročno sodeluješ pri CRAFT-alnici

    OdgovoriIzbriši
  5. Njam, njam! Krasne torte si spekla. :-) Poročna je zelo svečana v nevtralnih barvah. Lepo si jo sestavila. Rojstnodnevno torto si postavila na super ozadje. Tudi meni ne gre od rok strgati list iz še tako stare in zmahane knjige. Tile "preživeli" priročniki pa so prav primerni za ozadja. Super postavitev po skici. Branje recepta sredi noči pa ni najbolj pametna ideja, saj me že vleče k hladilniku. :-) Hvala, ker si se nam pridružila na TCC #38. Objem, Sonja

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala, ker se z rdečo rojstno dnevno torto igraš tudi z nami v Veseli hiški.

      Izbriši
  6. Two cute cards! Love all the detail you added. Thank you for joining us at Time Out!

    OdgovoriIzbriši
  7. A real pretty Wedding creation, many thanks for joining us again at Allsorts challenge.

    B x

    OdgovoriIzbriši
  8. Draga Tina, hvala za vse tvoje rdečke, s katerimi si tako krasno okrasila našo Veselo hiško. Danes sem končno ulovila trenutke za sprehod po tvojem blogu - moj poklon tvoji ustvarjalnosti.
    Čudovit vikend ti želim, Majda

    OdgovoriIzbriši
  9. Tina, izdelala si krasno poročno voščilnico. Všeč mi je preprostost motiva in predvsem izbor barv. Kot gostja Craft-alnice se ti zahvaljujem za sodelovanje na izzivu. Lep pozdrav
    Maja

    OdgovoriIzbriši
  10. Beautiful cards, love the cake! Thanks for joining us at Less is More.

    OdgovoriIzbriši
  11. Twofer je prav gotovo še eno tvoje področje, ki ga odlično obvladaš. Obe voščilnici sta pravi krasotici.
    Hvala, da si se z rdečo voščilnico pridružila našemu izzivu v Veseli hiški.

    OdgovoriIzbriši
  12. Zelo lepo voščilnico za poroko si naredila :-)) Super si jo sestavila!
    Vesela sem, da ustvarjaš z nami v CRAFT-alnici ❤️

    OdgovoriIzbriši
  13. Ja, si predstavljam, da je izdelava torte lahko tudi posebno doživetje in avantura ampak ne dvomim, da imaš pridne pomočnike in da je poleg teh na voščilnicah nastala tudi kakšna dobra za pojest. Hvala, ker si se nam pridružila na UnstampaBelles. Keti (DT)

    OdgovoriIzbriši
  14. Your CAS wedding card is beautiful. Thank you for joining in and sharing with us at Bizzy Becs for our Anything Goes Challenge.

    OdgovoriIzbriši
  15. Kakšno zanimivo ozadje na rojstnodnevni voščilnici. Krasni sta obe. Hvala za obisk v Veseli hiški. Pozdrav Janja DT

    OdgovoriIzbriši
  16. What great cards. Love them. Thanks for joining in with us at Unstampabelles.

    OdgovoriIzbriši