Zakaj treebug?

zato, ker ta kombinacija besed pove moje bistvo - skrb za okolje in ustvarjanje, kjer je moj najboljši prijatelj cuttlebug. okolje je delo, ustvarjanje je strast, oboje pa je način življenja.

četrtek, 10. marec 2016

ženske obešanke

se opravičujem, ker me zadnje čase ni nič na vaših blogih - sem si privoščila malo razvajanja za osmi marec. upam, da ste tudi ostale nadvse lepo preživele ta dan. meni se zdi osmi marec še vedno pomemben dan, da vsaj takrat, če že ne tudi sicer, vsi vsaj malo razmislimo o položaju žensk v današnjih družbah. se še dobro spomnim, kako sem bila pred desetimi leti, ko sem začela s službo, presenečena, koliko je vseprisotnega prikritega in elegantnega moškega šovinizma, česar se do takrat sploh nisem zavedala in sem bila prepričano, da živimo tudi v dejansko enakopravni družbi ... ja, saj vem, da se stanje izboljšuje, ampak kljub temu se mi zdi pomembno stremeti k boljšemu.

torej, včeraj sem si s prijateljico privoščila razvajanje v orhidelii v podčetrtku, v torek pa razvajanje druge sorte. šla sem namreč na dve delavnici peta hughesa - verjetno ga vse poznate, mnoge ste bile že tudi na njegovih delavnicah ... ustvarjali smo škatlice in jih krasili z rožicami - to je bilo nekaj, kar sem želela že dolgo videti v živo, prav tako smo izdelovali voščilnice iz osnovnih likov, kot sta krog in srce. še vedno velja zlati nasvet, da je s šablonami osnovnih oblik mogoče narediti res marsikaj in veliko drugih šablon tako sploh ne bi rabile ... no, recimo, da je temu tako ...



pred vsem tem pa sem preizkušala faux mother of pearl tehniko, pred nekaj dnevi sem prvič slišala zanjo. odprla sem nekaj let staro pasto oziroma barvo, ki na papirju naredi biserni učinek - dobro, da se ni strdila, ker je tako dolgo čakala na uporabo. s kuhinjsko folijo sem jo neenakomerno nanesla na papir, počakala, da se posuši in potem na to podlago naredila smooshing v različnih barvah distressov, nato pa z vlažilnim robčkom odstranila odvečno barvo. enostavno in spet terapevtsko z večkratnim packanjem.

rezultat tega packanja je bil viden na obešankah, ki sem jih razposlala na razne konce slovenije. sem jih nameravala naredi več in vas še več razveseliti, pa žal ni šlo. bo še veliko priložnosti za male pozornosti, tako da se bom drugič bolj potrudila.





 
lepo se imejte!

obešanke prijavljam:

17 komentarjev:

  1. Prekrasne izdelke ste delali na delavnicah. Prav zanimivo je videti, kako lepi voščilnici sta res nastali iz osnovnih oblik. Super! Ne bi si mislila!
    Obešanke so pa tudi super in ena je tudi pri meni. Najlepša hvala. A veš, da brez težav v trenutku najdem svojo na fotografiji :) pa še v tako lepi barvi je. Zlata si!

    OdgovoriIzbriši
  2. Krasno razvajanje si si privoščila na delavnicah. Škatlici sta zelo lepo okrašeni, voščilnici pa prav lušni. :-)
    Hvala za čudovito obešanko. Res lepo presenečenje. :-) Super si se lotila nove tehnike.

    OdgovoriIzbriši
  3. These are very pretty and a unique shape. Thanks for joining us at Happy Little Stampers! Hazel xx
    My Card Attic

    OdgovoriIzbriši
  4. Super razvajanje si si privoščila in prav je tako. Krasne izdelke ste delali na delavnicah, obešank pa so bile tvoje prijateljice gotovo vesele.

    OdgovoriIzbriši
  5. Popolnoma se podpišem pod to glede osnovnih oblik šablon :) Odlični sta ti škatlici in pa gusar ter zajec. Eno izmed obešank pa imam tudi sama, tralala :))) Hvala še enkrat! Res lepa pozornost.

    OdgovoriIzbriši
  6. Fabulous creations.
    Thank you for sharing at Allsorts;-))m

    OdgovoriIzbriši
  7. Wau, tole pa je izdelkov. Pete je res navdih, super škatlice so uspele. In kjut kjut gusar ter zajček.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Pete je mojster svoje vrste in super je na njegovih delavnicah. Odlično ti je šlo po njegovih navodilih. Krasni škatlici in voščilnici. Tista tehnika je videti zanimiva in jo velja preizkusiti.

      Izbriši
  8. Lovely projects.
    Thank you for sharing at Allsorts 'International Womens Day' challenge and good luck x Susan x

    OdgovoriIzbriši
  9. Oooooo prav zavidam ti delavnico s Petom!!! Čisto vedno sem v službi, ko pride in si nikakor ne morem urediti prostega dneva :( Super fine stvari ste ustvarjali, najbolj pa mi je padel v oči gusar :) Tudi obešanke so lepe. Hvala za obisk pri meni. Pozdravček Tamara

    OdgovoriIzbriši
  10. Lepe stvari ste ustvarjali, tehnike, o katerih govoriš pa ne bi komentirala, ker pojma nimam za kaj se gre:))) Tvoje obešanke in pozornost pa tudi zaslužijo vso pohvalo. Lep pozdrav, Andreja V.

    OdgovoriIzbriši
  11. Tebi se je pa res dogajalo. Same lepe stvari si naredila. In super si napisala zgoraj. Vse je res. Uau in delavnica Peta Hughesa...
    In še enkrat iskrena hvala iz srca za to prekrasno presenečenje za dan žena. Res si prijetno presenetila in naredila ta naš dan še bolj poseben.

    OdgovoriIzbriši
  12. Draga Tina, pri tebi nastajajo same lepe stvari, od škatlic do voščilnic, najlepše pa je, ker si svoje prijazne in lepe obešanke pozorno razposlala naokrog in podelila presenečenje in veliiiko veselja. Hvala ti iz srca. Objemček :)

    OdgovoriIzbriši
  13. Oooh, it sounds like you celebrated the day in style and did lots of fun things! The workshops sound particularly interesting! I love all of the projects you made!

    OdgovoriIzbriši
  14. Poučna delavnica, lepi škatlici. Res je, veliko se da ustvarit iz osnov, samo malo dlje traja. Obešanke so krasne. Zelo si me razveselila. Hvala ti.

    OdgovoriIzbriši
  15. Poučna delavnica, lepi škatlici. Res je, veliko se da ustvarit iz osnov, samo malo dlje traja. Obešanke so krasne. Zelo si me razveselila. Hvala ti.

    OdgovoriIzbriši
  16. Such pretty projects, Tina ... those delicate, scallop edged tags are just lovely ... soft, delicate and so deliciously CAS! Thanks so much for playing along with us at Happy Little Stampers! Anita :)

    OdgovoriIzbriši