Zakaj treebug?

zato, ker ta kombinacija besed pove moje bistvo - skrb za okolje in ustvarjanje, kjer je moj najboljši prijatelj cuttlebug. okolje je delo, ustvarjanje je strast, oboje pa je način življenja.

sobota, 30. marec 2019

praznični avto v snežni krogli na kraft osnovi (13/2019)

namesto današnjega srečanja pri craft-alnici me je čez noč položila viroza, tako da sem ostala brez glasu, kašljam in podobno, torej nikakor primerna za druženje, žal ...
Za ustvarjalno uteho sem dokončala še eno novoletno snežno kroglo, po kateri se vozi praznični avto, ki sem ga pobarvala z distresi ...


navdih


imejte se lepo!

voščilnico prijavljam:

  1. Catch The Bug Challenge Blog - March Color Challenge!
  2. Dream Valley Challenges  - Challenge # 198 - Let's Get Krafty
  3. CHRISTMAS CRAFTS ALL YEAR 'ROUND - MARCH Challenge-Under the Mistletoe
  4. HLS March Christmas Challenge
  5. Southern Girls Challenge  - Someone Special -This card was made for my friend who collects snow globes. I also collect them from our travels.
  6. LAWN FAWNATICS CHALLENGE 49 – CASE YOURSELF -  I used your home for the holidays stamp set and made another snow globe with the festive car.
  7. Double D challenges -  Gingham
  8. Penny Black and more - March - Going round in circles
  9. March Rudolph Days Challenge
  10. 52 weeks to Christmas - CHALLENGE MAART

petek, 29. marec 2019

vilinski hvala

zadnje čase me kar naprej obletavajo vile ... no, verjetno sem zdaj res uporabila vse šablone s to tematiko, kar jih premorem. tokrat zahvalnica v CAS. tag sem naredila s tehniko "ghosting" in nanj preko stencil šablone naredila liste. samo kako to slikat, da se kaj vidi, je pa druga pesem, je res bolj nežen efekt ...

navdih

imejte se lepo!

voščilnico prijavljam:

sreda, 27. marec 2019

rojstnodnevne vile

pri marianne design so izdali nekaj krasnih pravljičnih šablon z vilami in njihovimi hišicami in to tematiko naravnost obožujem. pri tokratni voščilnici sem za njihovo pravljično pokrajino uporabila kar embosing srajčko.


skica 


imejte se lepo!

voščilnico prijavljam:
  1. Marianne Design Challenge Blog - Challenge 221 Marianne Design Challenge Blog (LR0580, CR1455, DF3405,CS0916, PB7045)
  2. Papercraft Challenges -  challenge # 33 - fantasy
  3. Bizzy Becs Blog Challenge -  March Challenge...

torek, 26. marec 2019

reciklirana pomladna škatlica

vedno shranim lepe škatlice, ki jih potem malce predrugačim, pride vedno prav kakšna lepa embalaža za lepo darilo. tokrat prvič s prekrasno tinino magnolijo - tale malce prehiteva našo doma, ki se šele pripravlja, da bo cvetela. 
magnolije so se mi še posebej priljubile po najinem potovanju v new york pred desetimi leti. obiskala sva ga za prvega maja in toliko cvetočih magnolij, kot sem jih videla tam, jih nisem še nikjer. če ne tega videla, prav ne bi verjela, da imajo lahko toliko dreves v tako natrpanem mestu. in seveda jih je bilo potem treba nasaditi še doma ...



navdih



imejte se lepo!

škatlico prijavljam:

ponedeljek, 25. marec 2019

jelen za 2020 v CAS (12/2019)

že zelo dolgo sem se spravljala k izzivom CAS Stencil,  CAS Watercolour in CAS Christmas, vedno pripravijo res zanimive izzive v CAS postavitvi.
uporabila sem zgolj sizzixove šablone. tako sem dvakrat izrezala jelena in njegovo glavo iz pavs papirja pobarvala z rjavim distressom, ozadje pa sem naredila s tehniko "ghosting" preko stencil šablone (najprej sem šablono poškropila z vodo, jo odstranila, nato pa za večji efekt še z vlažilnim robčkom sem podrgnila preko stencil šablone na modro ozadje, narejeno z distressi) in nastale so prave ledene rože.


navdih 

imeje se lepo!

voščilnico prijavljam:

sreda, 20. marec 2019

potonike v lila in modri

obožujem potonike, tako v živo kot na štampiljkah in spomnim se jih še v starih vrtovih svojih prababic. teh potonik sem se lotila na bolj akvarelen način - potem ko sem odtisnila njihov obris, sem barvo nanesla na drugi sloj štampiljke, jo poškropila z vodo in odtisnila na akvarelen papir. 
z voščilnico gostujem na mijn hobbyhonk izzivu, ki ga ureja krasna angela in vas vabim, da se nam pridružite. tema tokratnega izziva je, da poleg bele in črne ne uporabite več kot dveh barv. se da, brez težav. 


navdih


pridružite se nam in lepo se imejte!


voščilnico prijavljam:

ponedeljek, 18. marec 2019

avto v sneženi krogli (11/2019)

avto v sneženi krogli, te štampiljke od lawn fawn so res luštne.


navdih



imejte se lepo!

voščilnico prijavljam:

sobota, 16. marec 2019

mavrični vse najboljše

malce sem se poigrala z distresi in oksidi na ozadju, dodala veliko voščilo na bleščeči moos gumi ter nastala je mavrična voščilnica. za navdih mi je služila spodnja voščilnica od crystal, njena je pa res neverjetno mavrična.


navdih


imejte se lepo!

voščilnico prijavljam:

petek, 15. marec 2019

žirafa v savani

in spet je čas za novo skico pri feeling sketchy.  skica je krasna, z mnogo možnostmi interpretacije,  tako kot so to naredile članice našega DT, tokrat pa imamo v gosteh še keti! jaz sem se odločila za malo savansko sceno z ljubko žirafo od Just Me digital stamps
uporabila sem scenski motiv od marianne design in mislim, da žirafi pristoji kot ulit. žirafa je pobarvana z distress inki. in bi kar odpotovala spet v afriko, ko gledam te barve ...



naša skica


pridružite se nam, nagrada so trije digiji po vaši izbiri od just me digital stamps!

voščilnico prijavljam:
  1. Najlepši par - Galerija meseca marca - čestitke in pravokotnik s šivi
  2. Allsorts challenge  -  Week 510 - For a Child
  3. Crafty Calendar Challenge - March Challenge - 'For A Child'
  4. Crafty Creations Challenges  - Challenge #386 - Anything Goes
  5. Catch The Bug Challenge Blog - March Theme Challenge - Make a Scene!
  6. Simon Wednesday Challenge Blog –  Simon Says: Whatever The Weather
  7. Kitty Bee Designs - #138 - Animals 
  8. Cute card Thursday - Challenge 573 - Celebrate!
  9. HLS March Watercolour Challenge - I coloured the image with distress inks.

torek, 12. marec 2019

bifold voščilnica

lotila sem se novega prepogiba voščilnice, in sicer se imenuje bifold. s pomočjo plošče za utore in dvostranskega potiskanega papirja je res enostavna, naredi pa krasen učinek. 
tu je nekaj predlogov, kako se jo lotite, jaz sem šla po postopku št. II  - na hitro rečeno: rabite papir velikosti 6 inčev širine in 12 inčev dolžine, na katerem naredite utore na 2, 4, 8 in 10 inčev, nato pa še dva diagonalna reza in to je to. Res preprosto mora biti, da se lotim jaz česa takšnega.
odločila sem se za spomladanske barve, okrašene s pticami in metulji, prav tako sem ob straneh naredila negativa krasnih tininih ptic, verjetno najlepša šablona ptic, kar sem jih videla. in že je voščilnica na poti v avstralijo.


navdih



imejte se lepo!

voščilnico prijavljam

pomladna vila

k pomladni vili so me nagovorile barve iz spodnje sheme, ki so jo pripravili pri cards und more, kamor so me povabili na gostovanje, hvala!
izbrala sem si motiv vile marianne design, ga obdala z  okroglim okvirom - negativom kroga in odela v pomladne barve. beseda zate je oblečena še v lepilni trak, ki je pri meni nova črna, povsod ga dodajam :)))) in res je krasen efekt.
po včerajšnji medli pošiljki snega upam, da je to to in da se sedaj res začenja pomlad :)



navdih


pridružite se nam na krasnem pomladanskem barvnem izzivu in lepo se imejte!

voščilnico prijavljam:


ponedeljek, 11. marec 2019

med oblaki

enostavna fantovska, nikoli jih nimam na zalogi, z uporabo negativa kroga pod vtisom "ko me inspirira" ...





navdih

imejte se lepo!

voščilnico prijavljam:

petek, 8. marec 2019

novoletni CAS v rdeče-beli (10/2019)

izgleda, da me rdeči izziv pri craftalnici napeljuje zgolj k novoletnim voščilnicam. krasna štampilljka od marianne design in washi trakec in to je to.


navdih


imejte se lepo!

voščilnico prijavljam:

mala darilca za dan žena

vsako leto praznujem dan žena, pomemben se mi zdi ta praznik, sploh ker mi je jasno, da je v praksi še marsikaj potrebno storiti za položaj žensk. simbolno tudi obdarujem družino, prijateljice, sosede, naše učiteljice in vzgojiteljice. 
ker se tega vedno lotim zadnji hip, so moja darilca sila preprosta. letos sem se odločila za pillow box od marianne design in vanjo dala čokoladne dobrote.


tu pa še nekatere škatlice na kupu



naj nam bo vsak dan čim lepši!

škatlice prijavljam:

četrtek, 7. marec 2019

zajček na pikčasti podlagi

danes  = včeraj (ker je že po polnoči) sem preživela zelo prijetno popoldne na tinini predstavitvi med ustvarjalkami v rayherju. uporabila nisem sicer nobene domislice, s katerimi nas je navdušila tina, sem pa poskusila nov eko papir iz rayherja, ki sem ga videla na njenih voščilnicah in je super, pa še malo posebnega, svetlega odtenka je.
navdihnila me je spodnja voščilnica, to pa je moja kombinacija z zajčkom in zlatim ozadjem. zame precej divja kombinacija, vendar se zlato ozadje kar malo umiri s tem eko papirjem


navdih


imejte se lepo!

voščilnico prijavljam: