Zakaj treebug?

zato, ker ta kombinacija besed pove moje bistvo - skrb za okolje in ustvarjanje, kjer je moj najboljši prijatelj cuttlebug. okolje je delo, ustvarjanje je strast, oboje pa je način življenja.

torek, 28. april 2015

Orient na Craft-alnici

tako, v zadnjih sekundah mi je uspela še prijava na izziv pri craftalnici na temo orienta ... totalni kampanjc, kot vedno ...

ampak kakorkoli, če sem zadnjič razpredala o tem, da je moje odkritje craft-alnice pred kakšnim letom (jap, informacijska nevednost vsekakor škoduje, glede na to, da je ravno praznovala pet let :) povezano z začetki razmišljanja o morebitnem pisanju bloga, pa je bil tale orientalski izziv neposredni povod zanj. se mi je zdelo, da je to res moja tema, da zdaj pa bi res lahko začela s pisanjem. in sem.

obožujem namreč azijo v vseh njenih pojavnostih, nekoč recimo upam, da bomo neko obdobje tudi preživeli tam, če se bodo vse zvezde poklopile.


do sedaj sem šla trikrat na ta konec sveta in vsakič je bilo nepozabno. sploh japonska mi je res ostala v spominu in je služila tudi kot inspiracija za današnji dve voščilnici. sem malo ponosna nase, ker sem se spomnila tole šablonico memory box (pred kratkim pridobljeno :) predrugačiti v japonsko okno oziroma vrata. pa seveda obvezno cvetenje češenj in še japonsko morje na drugi voščilnici.


na tej voščilnici sem uporabila tudi šablono najlepšega para, zato jo lepim še v njihovo aprilsko galerijo.

tule pa še moje doživljanje japonske pred nekaj leti. zelo tradicionalna družba, hkrati pa v živo vidiš stvari iz prihodnosti, fascinantno. prelepe zgodovinske stavbe in neverjetna futuristična arhitektura. zelo urejeno in čisto povsod, brez strahu, da te oropajo, ker je njihov standard neprimerno višji. seveda pa tudi zelo drago. spominja me na nemčijo - red, čistoča, točnost. nobenega problema za potovanje v lastni režiji, četudi nimaš pojma o japonščini, tako da pogumno!

lepo se imejte!
cesarska palača, tokyo

park v cesarski palači, tokyo

tempelj Kanda Myojin, Tokyo


tradicionalna poroka

katana v Nacionalnem muzeju, Tokyo

Nacionalni muzej, Tokyo


Sonyev robot AIBO

palača, Osaka


Todai-ji, Nara

se ne morem spomniti, kje stoji tale nebotičnik.

veliki Buda, Kamakura


takratni hitri vlak shinkansen

Hiroshima

Zlati paviljon, Kyoto

Srebrni paviljon, Kyoto

pot za templjem Fushimi Inari - neverjetna rdeča pot vrat torii, ki se vije po gozdu in hribu




"Potovanje, dolgo tisoč milj,
se začne z enim samim korakom."

- taoistična modrost -


10 komentarjev:

  1. Obe sta zelo lepi in ta šablona je res primerna za japonski "vzorec". Lepo si ju sestavila. Ostale fotografije pa povedo veliko lepih doživljajev ...
    Lepo da si se nama pridružila tudi pri malo neobičajnem izzivu CRAFT-alnice ... Srečno!

    OdgovoriIzbriši
  2. Oooo, ti si pa celo čutila pridih orienta, krasno, ti kar malo zavidam :).
    Čudovito si se znašla z šablono in nam pričarala čudovito mehkobo orientalskega ambienta.
    Naj se ti zvezde poklopijo in nam ob priliki poveš še kaj več o tejh daljnih deželah.
    Hvala, da si se nam pridružila v Orientalskem izzivu. Pozdravček Lili

    OdgovoriIzbriši
  3. Dobrodošla v blogovski svet :) Orient ti je res očitno pisan na kožo in verjamem, da je Japonska s svojo močno tradicijo še posebej lepa. Prav posebni voščilnici si ustvarila.

    OdgovoriIzbriši
  4. Všeč sta mi tvoji čestitki, ki ju je navdihnil tvoj obisk dežele vzhajajočega sonca. Super si se znašla s šablono, ki si jo uporabila kot vrata. :-) Tudi druga z rožicami in morjem je lepa in zanimiva in čisto Japonska.
    Hvala za fotografije. Prekrasne so. Si kar predstavljam, kako zelo te vleče na vzhod. :-))

    OdgovoriIzbriši
  5. Opa dečva, pri tebi bo pa res zanimivo. Obe sta krasni, za malenkost mi je druga s cvetovi malo bolj zanimiva (sem pač ženska, ki ima rada rože, take, ki mi crkejo in take, ki po čudežu še vedno cvetijo). Ostale slikce pa zanimive....ker nisem človek potovanj (razen 10x letno relacija NM-Šibenik), bom imela pri tebi kaj videti. čao

    OdgovoriIzbriši
  6. hvala za lepe komentarje, to mi da zalet za nadaljnje ustvarjanje :)

    ja, pri meni so potovanja vir navdiha, takšnega in drugačnega. zaenkrat ne planiramo nič velikega, bolj po sloveniji in evropi šibamo ter je tudi prekrasno.

    OdgovoriIzbriši
  7. Tina, čestitke za blog in najlepša hvala za prijavo v galerijo Najlepšega para. Zelo mi je všeč, kako si vse tako lepo povezala v čudovito celoto.

    OdgovoriIzbriši
  8. Obe voščilnici sta čudoviti in hvala za krasne fotografije. Z veseljem sem si jih ogledala. Lp

    OdgovoriIzbriši
  9. Obe voščilnici sta čudoviti in hvala za krasne fotografije. Z veseljem sem si jih ogledala. Lp

    OdgovoriIzbriši
  10. WAW kakšen fotke. Tudi na voščilnicah si lepo upodobila orient. Vsekakor še 1x čestitke z apriključitev v blogarske vode ;).

    OdgovoriIzbriši