Zakaj treebug?

zato, ker ta kombinacija besed pove moje bistvo - skrb za okolje in ustvarjanje, kjer je moj najboljši prijatelj cuttlebug. okolje je delo, ustvarjanje je strast, oboje pa je način življenja.

torek, 4. februar 2020

veteransko srce

ko sem se ponoči sprehajala po bloglandu, sem naletela na pobudo zbiranja voščilnic za 104-letnega ameriškega veterana iz druge svetovne vojne, Billa Whita. rada se udeležim takšnih pobud, saj ni nikoli odveč polepšati dan nekomu, tudi če živi na drugem koncu sveta.
tudi v naših krajih smo imeli vojnega veterana iz celo 1. svetovne vojne, pravi posebnež je bil in res živa zgodovina. v osnovni šoli sem velikokrat šla k njemu poslušat zgodbe in sem si jih zapisovala za kakšno domačo nalogo. že takrat sem apelirala na marsikoga, da je treba te zgodbe sistematično popisati, pa ne vem, če jih je kdo, ker je gospod zdaj že pokojni. 
v glavnem, enostavna voščilnica po skici, malce bolj strogih linij, če gre že ravno k vojaku in z malo cvetja, se mi zdi, da ne more biti odveč.



navdih



tu pa še naslov, če se še katera pridruži pobudi:

imejte se lepo in tudi vi komu polepšajte dan!

voščilnico prijavljam:

15 komentarjev:

  1. Waw, kako lepo gesto si naredila. To o poslušanju in pisanju zgodb starejših ljudi je velikokrat tema pri nas. Moj je rodoslovec in mu je to še posebej pomembno. Ima veliko zapisov in zvočnih posnetkov, med drugim tudi moje pokojne mame, ki je septembra odšla med angele v 88 letu starosti in je bila polna zgodb iz časov, ko so bili pregnani v Nemčijo v taborišča. Neprecenljiva zbirka. Pa da grem nazaj k voščilnici. Nekaj posebnega je, iz nje veje veliko spoštovanje.

    OdgovoriIzbriši
  2. Ooo, zelo lepa gesta in super voščilnica.

    OdgovoriIzbriši
  3. Pozdravljam tvojo gesto, da si se pridružila pošiljanju valentinčic za gospoda častitljive starosti. Krasno voščilnico si izdelala. Všeč mi je postavitev.

    OdgovoriIzbriši
  4. I love this idea and you are so thoughtful making this. I do like the falling hearts and the lovely layering you have created. Thanks for joining Time Out

    OdgovoriIzbriši
  5. What a gorgeous card for a fabulous reason.
    Many thanks for joining in the Cute Card Thursday Challenge!
    Debxx

    OdgovoriIzbriši
  6. Thank you for joining my mini challenge to send Bill White one of our USA veterans a Valentine card Please pass it on where others can oin in the challenge and get more info on Bill. You are now entered into the mini challenge along with the regular February challengethe DL.ART FEBRUARY LINKY challenge
    This is really great!! I love your card and I am sure Bill will also.
    Thank you for your inspiration!!. Have a blessed day
    DIANA L.

    DL.ART
    DL.ART DESIGN TEAM MEMBER
    http://dianamlarson.blogspot.com

    OdgovoriIzbriši
  7. Oo Tina, tudi meni je prišla ta zgodba in ideja pred oči. In res lepo si jo izvedla ter počastila njegovo praznovanje. Krasna voščilnica je nastala. Zgodbe naših modrih dedkov in babic so tako neprecenljiv zaklad.

    OdgovoriIzbriši
  8. Such a lovely and fun card with the multi coloured hearts. Love it!
    Big hugs,
    ♥ Lena
    Lena’s Creations

    OdgovoriIzbriši
  9. Všeč mi je tvoj odziv na zgodbo, ki si nam jo predstavila. Žal je vedno manj je takih, ki bi nam lahko iz lastnih izkušenj povedali kako je bilo nekoč.
    Lepo voščilnico si pripravila za gospoda častitljivih let.

    OdgovoriIzbriši
  10. I love clean&simple cards. This is amazing. Thank you for playing with us at Polkadoodles. DT Beata

    OdgovoriIzbriši
  11. What a lovely clean and simple card!
    Thank you for sharing your wonderful work in our papercraft challenge & we hope you will join us again in the next Papercraft Business Challenge!.
    Anna – Design Team member at Papercraft Business
    Visit my blog - Crafty Anna Studio.
    You can also find me on Instagram - CraftyAnna Studio
    Thank you!

    OdgovoriIzbriši
  12. Beautiful card! Thanks for joining us for Week 3 at Gem of a Challenge!

    OdgovoriIzbriši
  13. Gorgeous card, Tina. Thank you for joining us at As You Like It. Luv, Wilma

    OdgovoriIzbriši
  14. Great card - and for such a special person. I am sure he loved receiving all the cards from the drive :) Thanks so much for playing along with us at TIME OUT! Jill

    OdgovoriIzbriši
  15. Lovely card and cool reason to create it! Thanks for playing along with Papercraft Business Challenges!
    Jill – Design Team member at Papercraft Business
    Visit my blog - Killeen House Studio

    OdgovoriIzbriši