Zakaj treebug?

zato, ker ta kombinacija besed pove moje bistvo - skrb za okolje in ustvarjanje, kjer je moj najboljši prijatelj cuttlebug. okolje je delo, ustvarjanje je strast, oboje pa je način življenja.

sreda, 16. september 2015

ledeno kraljestvo

današnja voščilnica pa ima svojo malo zgodovino.
pred kakšnim mesecem sem svojo hči vprašala, kakšno voščilnico si želi za rojstni dan. in odgovor je bil pričakovan - na temo risanke ledeno kraljestvo in else, pa še tresočka naj bo. tresočke otroka obožujeta, zato jih večkrat delamo tudi skupaj.

in potem sem mečkala ... in mečkala ... do zadnje noči pred njenim rojstnim dnem, tako da je bila voščilnica končana ravno okoli 2. ure zjutraj, takrat ko se je hči pred petimi leti tudi rodila.
najprej sem hotela sama pobarvati kakšen motiv iz ledenega kraljestva, ampak sem ugotovila, da lahko čisto lepo uporabim kakšen približno neporisan list iz njenih beležk ledenega kraljestva.
okvirček tresočke na fotkah izpade preveč intenziven, v živo je znosen in poslikan z bleščečimi roza srčki, ki jih ima hči tudi rada.

prvič sem uprabila tele, že neeeekaj časa kupljene, spellbinersove šablone snežink - zame ene najlepših šablon, ampak ker so tako filigranske, sem izrezek komaj, komaj dobila iz šablone. snežinka je seveda tako bistveno pridobila na razgibanosti ;). a mi lahko prosim poveste, kako se lotite takšnega problema, ko je tako delikaten izrezek skoraj vakumsko prilepljen v šablono?

kot že rečeno, na koncu se je vse dobro končalo, voščilnica je bila narejena pravočasno (optimalno planiranje, pravim jaz ;), hči pa jo je bila tudi zelo vesela, juhej.







voščilnico prijavljam:

imejte se lepo!

12 komentarjev:

  1. So glad you joined the Easel Challenge at Brown Sugar Challenges. Creative use of a beautiful die and making it a shaker just boosts it's glory even more. Thanks again.

    OdgovoriIzbriši
  2. Lepo si se potrudila za hčerkico in motiv iz Ledenega kraljestva lepo dopolnila s snežinkami.

    OdgovoriIzbriši
  3. Tresočke so res zabavne. Lepo, da si se tako potrudila za hčerko. Verjamem, da ji bo voščilnica zelo všeč! Kar se tiče izreza, ki je "prilepljen" v šablono, ti lahko dam pa tale nasvet ... Najprej naredi izrez iz peki papirja. Peki papir pusti notri in tako naredi še izrez iz dekorativnega papirja oz. šeleshamerja. Deluje - vsaj pri meni. :)
    Lp

    OdgovoriIzbriši
  4. Najbolj važno je, da je bila hči vesela. Poznam pa tudi tisto, pet minut pred dvanajsto. Ponavadi za domače delam zadnjo noč. Glede šablone - jaz naredim enako kot čebelica, le da peki in potiskan papir skupaj istočasno spustim skozi. So pa nekatere šablone res bolj delikatne, še posebno, če imajo veliko drobnih delcev.

    OdgovoriIzbriši
  5. čebelica in zvonka, najlepša hvala za nasvet - odlična ideja, na peki papir se ne bi spomnila. nikoli.

    OdgovoriIzbriši
  6. Zelo lepo si se potrudila za hčerko. :-) Všeč mi je oblika voščilnice in seveda tresočka, ki zažge tako pri malih, kot tudi pri velikih otrocih. :-)) Vse najboljše tvoji mali princeski!

    OdgovoriIzbriši
  7. Čudovita voščilnica in lepo si "skrila" Elzo v notranjost. Tresočka s snežinkami je res zelo lepa. Namesto peki papirja uporabljam folijo toplotno plastificiranje.

    OdgovoriIzbriši
  8. Čudovita je! Vse najboljše princeski :-)

    OdgovoriIzbriši
  9. Vse naj naj mali dami
    krasna tresočka na temo ledenega kraljestva
    lp Tamara

    OdgovoriIzbriši
  10. Moja hčerka je tudi stara 5 let in je velika fenica Ledenega kraljestva :)) V avtu že nekaj časa ne poslušamo nič drugega kot "Elsino pesem", kot pravi Nina :))) Čudovito voščilnico si naredila, verjamem, da je bila navdušena :) Lp, Maja

    OdgovoriIzbriši
  11. Beautiful card lovely design and great recycling. Thanks for joining us at Fab N Funky this week.
    Chris
    x

    OdgovoriIzbriši
  12. Mala slavljenka je bila zagotovo navdušena nad tako lepo voščilnico :). Pri izrezkih pa ti žal ne moram pomagati, ker še odlašam s to investicijo.

    OdgovoriIzbriši